Noile modele Chromebook vor fi compatibile cu aplicațiile Google Play

376

Noile modele Chromebook vor fi compatibile cu aplicațiile din Google Play, spun oficialii companiei. Integrarea platformelor Chrome OS și Android a fost anunțată anul trecut, iar probabil primul pas va fi compatibilitatea aplicațiilor.

Google a început să lucreze la aceste funcții în 2016, cu numai câteva modele Chromebook. În timp însă lista de dispozitive compatibile a crescut, iar Google a promis acum că toate modelele Chromebook lansate vor avea suport pentru aplicații Android. Lista completă și actualizată o găsiți pe site-ul Google.

Suportul pentru aplicații Android va face aceste dispozitive să concureze mult mai bine cu produsele Windows, pentru că toate dispozitivele mobile cu Chrome OS aveau aceeași problemă: lipsa aplicațiilor. Deși există un magazin de aplicații Chrome OS, nu toți utilizatorii găseau acolo chiar toate aplicațiile de care aveau nevoie. Suportul pentru aplicații Android poate fi setat în modul Beta, care poate fi activat din Settings. Apoi se poate instala Google Play și se pot încărca și aplicații din surse necunoscute, precum aplicațiile Amazon și altele asemenea.