Noile Huawei P10 şi P10 Plus au fost prezentate oficial

- Adrian Ungureanu
938

Huawei P10 şi P10 Plus au fost prezentate oficial, două telefoane care vin cu dotări de top, cu noutăţi interesante şi cu preţuri pe măsură. Se vede clar că Huawei nu vrea să fie doar un producător de telefoane, ci unul care să aducă modele care să se bată cu flagshipurile de la Samsung şi Apple.


Huawei P10

Modelul mai “modest” dintre cele două prezentate cu o zi înainte de debutul oficial al MWC 2017, la Barcelona, este modelul P10. Telefonul nu este deloc modest. Vine cu un ecran de 5,1 inci, cu rezoluţie Full HD, este dotat cu cele mai puternice procesoare octa-core produse chiar de Huawei, Kirin 960, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern.

Telefonul suprinde cel mai mult prin camera de selfie, care este un dotată cu tehnologie Leica. Camera dispune de un senzor de 8 MP, care vine cu un nou Portrait Mode, care va afişa în timp real filtrele alese de utilizator. Camera principală este şi ea suprinzătoare, fiind un duală cu senzori de 20 MP şi 12 MP.

P10 vine cu baterie de 3.200 mAh şi tehnologie de încărcare rapidă SuperCharge, dezvoltată chiar de Huawei. Nuanţele alese pentru P10 sunt Greenery, Dazzling Blue, Rose Gold, Ceramic White, Graphite Black, Mystic Silver, and Prestige Gold.

Acest model va fi disponibil în prima fază în 31 de ţări, din păcate, România nu este inclusă în primul val, la un preţ de 640 de euro.


Huawei P10 Plus

Acesta este fratele mai mare al acestei familii. Acesta vine cu un ecran mai mare, de 5,5 inci cu rezoluţie Quad HD, aceleaşi procesoare octa-core Kirin 960, dar în comparaţie cu fratele mic, acesta va avea pe lângă variantele de 4 GB RAM şi 64 GB spaţiu de stocare şi variante cu 6 GB memorie RAM şi 128 spaţiu de stocare intern.

Componenta foto este aceeaşi: cameră duală cu senzori de 20 MP şi 12 MP, şi cameră de selfie-uri de 8 MP, dezvoltate de cu tehnologie Leica. P10 Plus vine cu o baterie mai mare, de 3.750 mAh, tehnologie de încărcare rapidă Huawei, Super Charge şi la fel ca şi fratele mai mic, va rula pe Android 7.0, cu interfaţă EMUI 5.1.

Ceramic White, Dazzling Blue, Dazzling Gold, Graphite Black, Mystic Silver, Rose Gold, Greenery sunt nunaţele alese de Huawei pentru a “culoare” modelelor P10 Plus.

La fel ca şi P10, va fi disponibil în 31 de ţări în prima fază (România nu este inclusă), iar preţurile sunt de 700 de euro pentru versiunea cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare internă şi ajunge la 800 de euro, pentru versiunea cu 6GB RAM şu 128 GB stocare internă.