Nintendo vrea să vândă 20 de milioane de console Switch în primul an

- Adrian Ungureanu
238

Prezentată în luna octomrie a anului trecut și disponibilă la precomandă de la începutul lunii martie, noua consolă importantă de la Nintendo este noul pariu important al companiei japoneze care are așteptări mari la capitolul vânzări.

Nintendo și-a stabilit ca obiectiv vânzarea a 20 de milioane de console Switch, dezvăluie surse din rândul furnizorilor de componente din Taiwan, citate de presa locală. Aceștia dezvălui totodată, ca Nintendo și-a făcut și un scenariu mai pesimist, în care este estimată vânzarea a cel puțin 10 milioane de unități.

Până acum, lucrurile merg bine pentru Nintendo, pentru că în prima săptămână compania japoneză a asigurat vânzarea a peste 1 milion de unități. Pe termen lung, președintele Nintendo anticipa că vânzările vor ajunge la 110 milioane de unități, dar nu a precizat care este orizontul de timp.

Nintendo este într-o perioadă destul de bună din punct de vedere al afacerilor, dar mai mult pe partea de conținut, francizele Pokemon și Super Mario dând rezultate în segmentul dispozitivelor mobile inteligente. În schimb pe partea de console a pierdut destul de mult teren în fața celor de la Sony și Microsoft.