Netcity reia extinderea rețelei de fibră optică din București – rețeaua va măsura 1.800 km în 2020

351

Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București, a reluat investiția privată în construcția rețelei de infrastructură de telecomunicații

Primăria Municipiului București și Netcity Telecom și-au propus ca lucrările la rețeaua edilitară de fibră optică, finanțată exclusiv de Netcity din fonduri private, să continue într-un ritm susținut în 2017 și în anii următori. Netcity estimează că până în 2020 investiția privată va crește cu peste 30 milioane de euro, depășind la acel moment 70 milioane de euro. Lungimea rețelei în următorii trei ani urmează astfel să se dubleze, la peste 1800 km, continuând ulterior să crească în fiecare an, în funcție de necesitățile Capitalei, se arată într-un comunicat remis redacției.

Reprezentanții Primăriei Capitalei și ai Netcity Telecom au agreat la începutul acestei veri necesitatea extinderiirețelei cu circa 150 km de rețea în 2017, fiind prioritizate zonele cu risc crescut de accidentedin cauza situației improprii a cablurilor aeriene de telecomunicații. Astfel, Netcity a lansat în execuție încă din luna iulie noi tronsoane de rețea, iar lucrările aflate în desfășurare vor continua și în luna octombrie respectiv noiembrie.

Celor 350 km de extindere a rețelei deja proiectați în 2017 li se vor adăuga alți 400 km de rețea pentru care etapa tehnologică de proiectare este estimată a se finaliza în luna martie 2018. Netcity estimează că investițiile realizate până în 2020 vor duce la dublarea veniturilor rezultate din redevența plătită de concesionarul Netcity Telecom către bugetul Primăriei Municipiului București, venituri ce vor ajunge la peste 2 milioane de euro pe an.

În completare la lucrările aflate în curs de finalizare din zona Primăverii – Dorobanți – Kiseleff, noi zone cu situații critice au fost identificate pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe artere cu numeroase rețele aeriene căzute pe trotuare sau mașini, amplasate pe stâlpi improvizați sau în pericol de prăbușire, rezultând astfel noi lucrări ce au fost planificate pentru acest an în perimetrul cartierelor Ghencea, Crângași, Giulești, Calea Călărași și Mircea Vulcănescu. Traficul auto nu va fi deviat sau perturbat. Netcity ia toate măsurile posibile pentru ca accesul pietonal să fie cât mai puțin afectat și face apel la înțelegerea locuitorilor pentru eventuale neplăceri cauzate de lucrările de construcție a rețelei.