Motivul real pentru care Sony a blocat senzorii de amprente pentru telefoanele vândute în SUA

- Adrian Ungureanu
262

Sony a adus primii senzori de amprente pe telefoanele sale inteligente în SUA odată cu familia Xperia Z5, acum un an şi jumătate. Spre nemulţumirea utilizatorilor senzorul nu funcţionează pe telefoanele vândute pe teritoriul SUA. După un a şi jumătate a apărut şi o explicaţie.

Nu este vorba de vreo defecţiune tehnică, ci pur şi simplu Sony a blocat utilizarea acestei funcţii. Motivul din spatele acestei decizii? Clauzele unui contract semnat cu un operator de telecomunicaţii din SUA.

Potrivit directorului de marketing al Sony Mobile pentru Statele Unite, Don Mesa a explicat că senzorii de amprente de pe telefoanele Sony vândute pe teritoriu nord-american nu funcţionează din cauza unui contract semnat cu un important operator de telecomunicaţii. Mesa nu a putut da numele acestu operator, dar în contract sunt stipulaţi anumiţi termeni care împiedică Sony să lase funcţia de scanare a amprentelor activă.

Altfel spus, dacă nu vrea să aibă probleme legale şi dacă vrea să continue să vândă telefoane în SUA, Sony a fost obligată să accepte această condiţie, deşi fanii brandului s-au arătat în mai multe rânduri nemulţumiţi că senzorii de amprente nu sunt funcţionali.

Faţă de fanii săi, producătorul japonez nu procedează corect, dar din punctul de vedere al afacerii alegerea făcută de Sony. Altfel riscă să fie blocat pe piaţa nord-americană, lucru pe care cu siguranţă nu şi-l doreşte.