Motivul pentru care Nokia 6 nu a putut fi vândut în Europa până acum

- Adrian Ungureanu
771
Nokia 6

Lansarea primului smartphone Nokia ce marchează revenirea pe piaţă, după încheierea vechilor acorduri cu Microsoft, a fost un eveniment aşteptat la nivel global. Probabil multă lume s-ar fi aşteptat la un eveniment de anvergură care să vizeze toate pieţele, dar nu a fost aşa. 

Cu siguranţă europenii nu se aşteptau să nu fie luați în seamnă până acum de două companii cu sediu central în Europa. Nokia 6 a fost lansat la vânzare în China încă de la mijlocul lunii ianuarie, dar nici până acum nu a ajuns în Europa. O posibilă explicaţie pentru acest lucru ar putea fi una de ordin birocratic.

Patentul pentru design-ul modelului Nokia 6 a fost obținut cu doar câteva zile în urmă, deşi HMD Global, compania care produce telefoane cu brandul Nokia, a depus dosarul tocmai din luna noiembrie.

Mai exact, Finlandezii au depus dosarul în data de 18 noiembrie, iar patentul a fost avizat de Oficiul de Proprietăţi Intelectual al Uniunii Europene (EUIPO) în urmă cu doar trei zile. Nu ştim dacă acesta a fost singurul motiv pentru care Nokia 6 nu a ajuns până acum în Europa, dar acum ne putem aştepta ca acest telefon să ajungă cât de curând și pe pieţele europene.