Iată motivul pentru care Samsung ar fi renunțat la senzorul de amprentă integrat în display

- Adrian Ungureanu
200

Începe să fie din ce în ce mai clar că Samsung nu va introduce noul tip de senzor de amprentă pe Galaxy Note 8, în condițiile în care tot mai multe informații care susțin acest lucru.

După ce inițial s-a crezut că Samsung va fi prima companie care să introducă această nouă tehnologie, acum acest lucru pare improbabil.

Un oficial Samsung ar fi declarat în urmă cu aproximativ săptămână că noul Galaxy Note 8 nu va avea senzor de amprentă încorporat în display, telefonul având o importanță ridicată din punct de vedere strategie pentru companie, iar din cauza unor limitări tehnice au preferat să nu riște încă o dată reputația gamei Galaxy Note, afectată de problemele pe care le-a avut Galaxy Note 7 anul trecut.

Dar care ar fi aceste limitări tehnice? Potrivit unor surse din industrie, din China, principala problemă ar fi fost aceea că senzorul nu va acoperi întreaga suprafață a display-ului, ci doar o porțiune, care din cauza acestui senzor ar fi mai luminată, decât restul ecranului.

Samsung nu ar fi găsit soluție pentru a echilibra nivelul de luminozitate între zona unde se află senzorul de amprente și restul ecranului, iar aceasta ar fi fost motivul pentru care a renunțat. Potrivit altor surse, primul telefon de la Samsung care va veni cu acest tip de senzor de amprentă va fi Galaxy S9.

Rămâne de văzut cum a rezultat această problemă cei de la Apple, despre care se spune că vor aduce noul senzor biometric pe iPhone 8.

Este posibil, totuși, ca Apple să nu fie prima companie care să vină cu noul senzor de amprentă, pentru că noi zvonuri din industrie sugerează că, producătorul chinez Vivo ar putea lansa un telefon care să aibă un senzor de amprentă integrat în display.