Montblanc lansează Summit – primul smartwatch al companiei germane

216

Germanii de la Montblanc au anunţat lansarea primului ceas inteligent al companiei, trecând direct în era Google Android Wear 2.0, cu un ceas care îi va atrage, în principal, pe cei cu dare de mână.

Ceasul se numeşte Summit şi am putea spune că nu este chiar cel mai frumos smartwatch creat de un producători tradiţional de ceasuri. Cu siguranţă o companie cu tradiţia celor de la Montblanc ar fi putut veni cu un design mult mai atrăgător.

Asta nu înseamnă că Summit este un ceas urât. Vine cu un design clasic şi va fi disponibil şi în carcase din oţel şi titan şi cu mai multe opţiuni pentru curele, mai mult sau mai puţin colorate şi din diferite materiale, de la cauciuc, la piele de aligator.

Ceasul vine cu un ecran AMOLED circular, cu diametrul de 1,39 inci, cu rezoluţie 400X400 pixeli, procesor Qualcomm, 512 MB RAM şi 4GB stocare internă. De asemenea dispune de o baterie de 300 mAh, conectivitate Bluetooth şi WiFi, sensor pentru monitorizarea ritmului cardiac şi este certificat IP68, adică este rezistent la apă şi praf.

Din păcate nu dispune de GPS sau de NFC, deci nu va putea fi folosit pentru navigare sau pentru plăţi electronice, ceasul pare destinat unui public care nu ar merge prea mult pe jos, iar plăţile le-ar face de pe un gold sau platinum card.

Asta pentru că preţurile încep de la 890 de dolari şi vor urca până la 1.070 de dolari, deci va fi un ceas pentru cei care caută să poarte ceva cu brand la mână, nu doar un smartwatch obişnuit.