Minecraft a ajuns la 25 de milioane de licențe vândute

531

Minecraft, cel mai popular joc 3D de creație, care a fost cumpărat de Microsot, are pînă la ora actuală 25 de milioane de plătitori de licență. Sigur sunt mai mulți jucători, mulți utilizând aplicația de Android fără a plăti licențe.

Lansat în variantă PC în 2011, jocul a fost adoptat de tineri din toată lumea. A apărut apoi în variante de Android, iOS și recent pentru console de jocuri și Apple TV. Jocul a fost cumpărat de Microsoft pe 2.5 miliarde de dolari în 2014.

Conform statisticilor oficial, Minecraft a depășit oficial 25 de milioane de plătitori de licență. Prețul unei licențe de bază este 24 de euro, dar licența Pocket Edition este doar 7 euro. Oricum, câștigurile sunt suficiente. Deocamdată pregătesc un film și s-a scris un roman pe tema asta.

Jocul video rămâne controversat, există moduri considerate prea violente pentru copii și există unele foarte lăudate pentru că dezvoltă creativitatea. Deocamdată însă, la nivel de utilizatori, Minecraft rămâne pe val și nu s-a demodat rapid precum alte multe titluri foarte cunoscute.