Microsoft testează un nou telefon, care rulează o versiune diferită de Windows Mobile

371

Microsoft nu a reușit să se impună pe piața smartphone, nici ca dezvoltator de software cu propriul sistem de operare, nici ca producător de telefoane după ce a preluat divizia de mobile de la Nokia.

Compania americană nu a mai lansat niciun telefon de aproape 2 ani, iar la începutul anului 2016 chiar se vorbea despre posibilitatea renunțării complete la afacerea cu telefoane mobile. Între timp, au reapărut zvonuri, că Microsoft vrea să renunțe la brandul Lumia, care vine încă din era Nokia și care nu s-a descurcat deloc în vânzări și că ar putea lansa, în acest an, un telefon sub brandul Surface.

Nu știm sigur dacă Microsoft va mai lansa vreun telefon, dar se pare că lucrează la un nou model, care lucrează pe o versiune diferită de Windows. Nu neapărat o versiune complet diferită, cât o versiune care să arate diferit de Windows-ul Mobile pe care-l știam.

Principalele modificări ar fi la nivel de interfață, Microsoft căutând astfel un nou mod de interacțiune cu propriul sistem de operare și unul care să-l diferențieze față de sistemele de operare care există deja pe piață.

Deocamdată, acest nou proiect al celor de la Microsoft este încă la început, așa că nu există garanții că vom vedea un nou telefon și/sau un sistem de operare nou, deoarece acest proiect trebuie, mai întâi, să-i convingă pe șefii companiei.