Microsoft scumpeşte Surface Book în Marea Britanie din cauza Brexit-ului

- Adrian Ungureanu
205

Brexit-ul le dă bătăi de cap britanicilor care se văd nevoiţi să plătească mai mult pentru aceleaşi produse. Votarea ieşirii Marii Britanii din UE a creat un val de dezechilibre în economia din Regat, iar producătorilor de gadgeturi resimt diferenţele generate de schimbarea cursului de schimb valutar.

Microsoft a scumpit hibridul Surface Book cu circa 11,5% în Marea Britanie la 1.999 de lire sterline, cu 150 de lire mai mult, iar principala motivaţie este cursul de schimb valutar.

Nu este o decizie luată de retaileri, ci vine direct de la Microsoft, oficialii companiei confirmând ajustarea preţurilor pentru piaţa britanică pe fondul devalorizării lirei sterline, astfel, cel mai probabil şi alte produse de la Microsoft se vor scumpi.

Microsoft nu este prima companie care să crească preţurile pentru gadgeturile sale. La fel au procedat Apple, Lenovo, OnePlus sau HP crescând preţurile destul de mult. Apple a crescut preţurile pentru telefoanele lor cu 25% la puţin timp după votarea Brexit-ului la referendum.