Microsoft pare pregătită să renunțe la Windows Phone, cel puțin la forma actuală

- Adrian Ungureanu
201

Am mai scris de câteva ori în ultimele luni despre Microsoft care pare pregătită de o schimbare radicală în ceea ce privește viitorul companiei pe piața smartphone, dar veștile devin din ce în ce mai îngrijorătoare pentru cei care încă sunt atașați de platforma Windows.

Rezultatele extrem de slabe de la finele anului trecut nu aveau cum să-i lase indiferenți pe șefii companiei. Brandul Lumia pare deja îngropat, Microsoft lucrează la o altă versiune de Windows Phone, iar viitorul versiunilor actuale este din ce în ce mai întunecat.

Microsoft nu a anunțat nimic oficial în această direcție, dar un prim indiciu ar putea fi anunțul cu care s-au trezit unii din utilizatorii ai platformelor mobile de Windows.

Compania i-a anunțat pe aceștia că nu va mai oferi suport pentru Skype pe platformele Windows începând cu 1 iulie. De la această dată, utilizatorii de Skype de pe platformele mobile nu se vor mai putea loga deloc.

Dacă Microsoft chiar lucrează o nouă versiune de Windows Phone, una diferită de Windows 10 Mobile, atunci ar fi logic ca Microsoft să nu mai dezvolte servicii pentru o platformă pe care nu o va mai dezvolta. În principiu, va trebui să mai ofere suport pentru platformele actuale, dar nu pentru foarte mult timp, dacă va lansa un nou sistem de operare.