Microsoft anunță că va aduce HoloLens și în România

356

Microsoft a anunțat în cadrul evenimentului Future Decoded din Londra, că HoloLens, primul computer holografic integrat din lume, ce rulează Windows 10, va fi disponibil pe 29 de piețe noi din Europa.

Țările în care HoloLens va ajunge sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Turcia.

„Microsoft are misiunea de a sprijini fiecare persoană şi organizaţie de pe planetă să realizeze mai mult. Realitatea mixtă are potențialul de a ajuta clienții și companiile din întreaga lume să realizeze lucruri care nu au fost posibile până acum. Experiențele de realitate mixtă vor ajuta companiile și angajații să îndeplinească sarcini esențiale mai rapid, mai sigur și mai eficient, și să creeze noi moduri de conectare cu clienții și partenerii”, a declarat, Lorraine Bardeen, general manager, Microsoft HoloLens și Windows.

Compania investește în continuare în tehnologii care permit ecosistemului deja vast să dezvolte la nivel global aplicații și conținut pentru realitatea mixtă. HoloLens era disponibil până acum pe 10 piețe incluzând Australia, Canada, China, Franța, Germania, Irlanda, Japonia, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite (inclusiv Puerto Rico). În urma acestei extinderi, HoloLens va fi disponibil în 39 de țări, triplându-și aproape acoperirea de piață.

Este însă un produs dedicat companiilor și dezvoltatorilor de aplicații. Dispozitivul este disponibil în versiunea Commercial Suite, care costa 5.000 de dolari, iar versiunea dedicată dezvoltatorilor, denumită de Development Edition costă 3.000 de dolari și include documentația și tutorialele necesare pentru a crea noi aplicații. Așa că nu este un dispozitiv la îndemâna tuturor.