Microsoft a depus un nou patent în care apare un dispozitiv pliabil

- Adrian Ungureanu
410

Este destul de dificil de spus dacă este un smartphone sau o tabletă, mai degrabă tabletă, dar este clar un dispozitiv pliabil, pe care Microsoft îl ia în considerare din moment ce a depus un nou patent la Oficiul de Brevete și Mărci Înregistrate al Statelor Unite (USPTO).

Patentul nu face referire la dispozitiv ci la camerele foto, dar partea cea mai importantă este că lucrurile încep să avanseze, dacă Microsoft a început să se concentreze și pe elementele unui dispozitiv pliabil, nu doar la dispozitiv ca idee în general.

Schițele sunt destul de simple și rudimentare, așa că au un rol pur orientativ, descriind modul în care arată pliat, cum arată complet extins, cum funcționează balamaua și trei tipuri cameră foto.

Acest patent vine oarecum să confirme zvonurile legate de lansarea unei tablete pliabile, proiect cunoscut de ceva vreme, sub numele de cod ”Andromeda”, iar anterior ”Courier”.

Nu este singurul patent de dispozitiv pliabil depus de Microsoft în ultima perioadă. În luna decembrie, au apărut și patentele a trei concepte diferite de telefoane pliabile. Rămâne de văzut dacă Microsoft va folosi sau nu aceste patente.