Mi Note 3 prezentat oficial – un nou phablet de clasă medie de la Xiaomi

- Adrian Ungureanu
247

Așa cum a promis, Xiaomi a prezentat pe lângă modelul Mi Mix 2 și modelul Mi Note 3, un phablet de clasă medie, dar cu dotări destul de bune pentru segmentul său.

Nu este la fel de spectaculos ca Mi Mix 2, prezentat oficial ceva mai devreme, dar Mi Note 3 ar putea fi o alternativă atractivă pentru cei care vor un phablet ceva mai accesibil.

Telefonul este dotat cu un ecran de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD, este motorizat de o platformă Snapdragon 660, are 6 GB memorie RAM și opțiuni de 64GB și 128GB spațiu de stocare intern.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală cu doi senzori de 12MP fiecare și o cameră frontală cu senzor de 16MP. Telefonul dispune și de senzor de amprente și este alimentat de o baterie de 3.500 mAh, care se poate încărca rapid prin tehnologia Quick Charge 3.0 de la Qualcomm.

Telefonul va fi disponibil în două variante de culoare (albastru și negru) care se pare că are influență și asupra prețului. Pentru că am ajuns la prețuri, cea mai ”slabă” configurație (6GB RAM+64GB ROM) va fi disponibilă doar în variantă de culoare neagră la preț de 2.499 yuani, adică în jur de 320 de euro, iar configurația cu 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă va avea un preț de 2.899 yuani (~370 euro) varianta pe negru și 2.999 yuani (~380 euro) varianta de culoare albastră. Deocamdată, nu știm dacă acest telefon va fi lansat și la nivel global, dar cel mai probabil că da, iar în China va fi disponibil începând de mâine.