Meizu va lansa Pro 7 pentru a se bate cu Mi 6 de la Xiaomi

- Adrian Ungureanu
281

Xiaomi este compania care o duce mai bine pe piața din China, dar cei de la Meizu au fost mereu competitorul direct al celor de la Xiaomi, chiar dacă în vânzări nu stau la fel de bine.

Dar cele două companii au lansat mai mereu telefoane care să concureze direct unele cu altele. Cei de la Xiaomi au confirmat că vor prezenta în această lună modelul Mi 6, noul său flagship, un telefon foarte bine echipat, dar care a cărui lansare în magazine este întârziată din cauza ritmului slab de producție a procesoarelor Snapdragon de la Qualcomm, care vor echipa noul telefon.

Răspunsul celor de la Meizu va fi modelul Pro 7, iar vicepreședintele Meizu Li Nan a oferit deja indicii că în această lună va lansa un nou smartphone, care nu este Meizu M5X și care va veni cu un ”nou design nou și interesant”.

Li Nan nu a oferit niciun indiciu legat de nume, dar ținând de calendarul de lansări de anul trecut, ar trebui să fie rândul modelului Meizu Pro 7, pentru că anul trecut, în luna aprilie, compania chineză lansa modelul Meizu Pro 6.

În plus, detalii despre un telefon cu dotări de top de la Meizu, au tot început să apară în ultima vreme. Unele zvonuri ne anunță că telefonul va veni cu un ecran cu margini curbate de 5,7 inci cu rezoluție 4K (3840 x 2160 pixeli). Totuși este puțin probabil ca un ecran atât de mic să suporte o asemenea rezoluție. La interior, Meizu Pro 7 ar putea veni cu procesoare Helio X30, care deși sunt cele mai bune procesoare de la MediaTek, nu se pot compara, totuși cu procesoarele Snapdragon 835 de la Qualcomm.

Totodată, se vorbește de o cameră foto principală cu senzor de 12MP Sony IMX362 CMOS, adică o cameră foarte bună, trei versiuni de echipare RAM de 4GB, 6 GB și chiar 8 GB și opțiuni de 64 GB și 128 spațiu de stocare intern.

Zvonurile dezvăluie unele cifre ce pare incredibile, tocmai de aceea păstrăm o doză destul de mare de scepticism, față de lista de dotări.