Meizu M5S a fost lansat oficial – telefon low-entry la un preţ bun

- Adrian Ungureanu
203

Chinezii de la Meizu s-au ţinut de cuvânt şi au lansat oficial modelul M5s, un telefon entry-level, cu dotări modeste, dar ca poate câştiga mulţi clienţi, datorită preţurilor mici.

Meizu M5s vine cu un ecran IPS de 5,2 inci, cu rezoluţie HD 720p, procesor MediaTek MT6753, octa-core, tactat la 1,3 GHz, 3 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern. Telefonul va avea şi o versiune cu 32 GB spaţiu de stocare. În plus, cei care vor mai mult, au la dispoziţie şi un slot pentru card microSD de până la 128 GB.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 13 MP şi una frontală, pentru selfie-uri cu senzor de 5 MP.

Meizu a ales o baterie de 3.000 mAh, care se încarcă foarte repede chiar dacă nu beneficiază de vreo tehnologie specială de încărcare rapidă. Proudcătorul afirmă că se poate încărca de la 0% la 19% în doar 10 minute.

Telefonul vine în carcasă de metal, în variante de culoare neagră, argintie, aurie şi rose gold. Meizu M5S este echipat cu senzor de amprente şi este dual-SIM.

Cât despre preţuri, versiunea cu 16 GB spaţiu de stocare intern costă circa 115 dolari, iar cea de 32 GB 145 de dolari, preţuri acceptabile pentru un asemenea telefon.