Meizu lansează M6 Note – dotări decente, prețuri accesibile

- Adrian Ungureanu
289

Galaxy Note 8 nu este singurul “Note” care este prezentat astăzi, chinezii de la Meizu lansând modelul M6 Note, un telefon de clasă medie, care încearcă să atragă clienții cu mai puțini bani și care nu-și permit să dea aproape 1.000 de dolari pe un telefon.

Noul Meizu M6 Note vine cu un display de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD (1080p), platformă Snapdragon 625, cu procesor octa-core tactat la 2GHz și procesor grafic Adreno 506. Este primul telefon cu procesoare de la Qualcomm lansat de cei de la Meizu, care până acum a mizat doar pe soluțiile de la MediaTek.

Telefonul veni în trei variante de echipare RAM șiu spațiu de stocare. Două cu 3GB memorie RAM, cuplate cu 16 GB sau cu 32 GB stocare internă și una cu 4GB de RAM cuplată cu 64 GB memorie internă. Cei care vor mai mult, au la dispoziție și un slot pentru card microSD.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală, dotată cu un senzor de Sony IMX362 de 12 MP și încă unul de 5 MP. Pe partea frontală, selfie-ști vor găsi o cameră cu senzor de 16 MP.

Telefonul dispune de senzor de amprente, baterie de 4.000 mAh, încărcare rapidă și rulează pe o versiune Android 7.1.2, cu interfață Flyme OS 6.0.

Cât despre disponibilitatea, se pare că vor fi șanse destul de reduse să fie lansate oficial în afara Asiei. Telefonul va fi disponibil pentru cumpărare în China începând cu 2 septembrie, cea mai ieftină versiune având un preț de 165 de dolari, iar cea mai scumpă va costa în jur de 255 de dolari.

Din punct de vedere al dotărilor, evident că nu poate concura cu celălalt ”Note” care va fi lansat astăzi, dar prețurile sunt atractive, în special în China și India, unde prețul bate specificațiile.