Meizu a anunțat oficial că se va împărți în trei divizii

- Adrian Ungureanu
173

Ieri notam, potrivit unor surse din China, că Meizu plănuiește o schimbare a afacerilor prin divizarea în două companii de Meizu și Mailan sau Blue Charm. Ei bine, oficialii companiei chineze au anunțat care sunt planurile și pe lângă cele două branduri amintite va mai fi creat și brandul Flyme.

Din păcate oficialii companiei nu au precizat care este motivul pentru această divizare, însă, cel mai probabil pentru a se putea concentra diferit pe cele trei segmente: entry-level, mid-range și high-end. Cele trei divizii vor avea propriile echipe de conducere, care vor fi sub comanda președintelui grupului Meizu, Jack Wong.

Tot ieri notam că Meizu are în plan lansarea a cel puțin 10 telefoane noi în a doua parte a acestui an. Pentru o singură companie/brand pare mult, dar ținând cont că vor fi trei divizii diferite ale grupului, cu siguranță cele 10 modele vor fi împărțite pe cele trei branduri diferite și nu mai pare un număr atât de mare.

Pare destul de clar că Meizu va fi brandul care va vinde modelele Pro, cele mai scumpe ale companiei. Rămâne de văzut ce modele vor fi atribuite celorlalte două divizii.