MediaTek şi TSMC ar putea aduce în curând pe piaţă procesoare cu 12 nuclee

252

Procesul de miniaturizare a componentelor pentru dispozitivele electronice nu s-a încheiat, iar acum taiwanezii de la MediaTek şi TSMC vor începe producţia de chipuri pe o arhitectură de doar 7 nanometri.

Care sunt principalele beneficii unui asemenea proces de producţie? În primul rând va permite companiilor să includă până la 12 nuclee într-un procesor. Apoi, ar trebui să ofere o putere de calcul mai mare, la un consum de energie mult mai mic.

Dar, nu ştim dacă telefoanele au nevoie de asemenea procesoare încă. De exemplu, producătorii de telefoane, rar trec peste bariera de 8 nuclee, modelele deca-core, cu 10 nuclee, nefiind foarte atractive.

MediaTek nu a dat rezultate foarte bune cu procesoarele sale pe arhitectură de 10nm aşa că a stabilit cu partenerul TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) să înceapă producţia de procesoare pe 7nm, anunţă surse din piaţă.

Producţia ar urma să înceapă imediat, încă din această primăvară, până la finalul trimestrului doi. Cei de la TSMC anunţau anterior că prima etapă a producţiei ar fi trebuit să demareze chiar mai devreme, până la finele primului trimestru.

MediaTek a lansat la începutul acestui an procesoarele Helio 30X, produse pe arhitectură de 10nm, pentru segmentul telefoanelor de top, dar se pare că nu se bucură de o cerere foarte mare. Probabil şi din acest motiv, MediaTek vrea să treacă foarte repede la următoarea generaţie de procesoare.