MediaTek a prezentat noile sale procesoare de top

- Adrian Ungureanu
194

Chinezii de la MediaTek au prezentat noile procesoare de top din portofoliul său, Helio P25, care vor beneficia de o putere mai mare de calcul, de un consum mai mic de energie şi care ar trebui să atragă şi atenţia producătorilor de telefoane de top.

Procesoarele de la MediaTek sunt cel mai des răspândite în rândul telefoanelor din clasele mid-range şi entry-level, dar compania chinez vrea mai multă atenţie pe segmentul telefoanelor cu dotări de top.

Pentru a face acest lucru MediaTek a prezentat noua platformă Helio P25, care include procesoare octa-core, tactate la o frecvenţă de 2,5 GHz şi un nou GPU ARM Mali-T880 dual-core care poate ajunge la o frecvenţă de 900 MHz.

De asemenea, noua platformă poate primii şi mai mult RAM, din moment ce suportă module de 6G RAM LPDDR4. MediaTek afirmă cu această nouă platformă consumă cu 25% mai puţină energie decât versiunea P10 şi că vine cu noi funcţii care pentru camerele foto duale.

Potrivit anunţului de pe pagina sa oficială, MediaTek a început deja livrările de Helio P25 iar primele telefoane cu noua platformă să ajungă pe piaţă până la finele primului semestru al acestui an.