Magazinele online din România în topul vizitelor efectuate de pe mobile în Europa Centrală și de Est

447

Se pare că magazinele online din România intră tot mai puternic în era cumpărăturilor de pe dispozitivele mobile mai rapid decât cele din țările din regiune.

Românii preferă să realizeze cumpărăturile tot mai mult din mediul online. Cu o medie de 41% a numărului de vizite înregistrate de pe terminalele mobile, magazinele online din România au una dintre cele mai rapide creșteri din Europa Centrală și de Est, se arată într-un comunicat remis redacției, de către retailerul online Answear.ro

La nivel global, media numărului de vizite de pe terminalele mobile este de 46%. Comparativ cu alte țări din regiune, România depășește piețe precum Slovacia, Polonia, Rusia sau Ucraina, unde media traficului înregistrat de platformele eCommerce de pe terminalele mobile este 37, 31, 27 și respectiv 25%.

Aceeași tendință se remarcă și în cazul site-urilor de fashion, cumpărătorii online români preferând tot mai des să își facă cumpărăturile de pe terminalele mobile.

În acest context, pasionații de modă vor putea vizita platforma Answear.ro și de pe aplicația de mobil pentru iOS, disponibilă în mod gratuit pe App Store.

”Românii se mută în mediul online pentru shopping, iar motivul este simplu: se bucură de o diversitate mare a ofertelor și, prin folosirea terminalelor mobile, economisesc timp. În cadrul grupului Answear, site-ul din România este pe primul loc în clasamentul numărului de vizite de pe terminalele mobile și, prin urmare, una dintre primele țări pentru care lansăm o aplicație de mobil dedicată”, a declarat, în comunicatul citat, Raluca Radu, Country Manager Answear.ro.

Potrivit datelor magazinului online de modă Answear.ro, în 2017 peste 60% din vizitele înregistrate lunar au fost realizate de pe dispozitivele mobile. Mai mult, anul trecut platforma online a înregistrat o creștere de aproximativ 30% a numărului de comenzi realizate direct de pe terminalele mobile.

Cu ajutorul aplicației de mobil Answear.ro, utilizatorii vor putea vizualiza cele mai noi oferte pentru întreaga familie. Din aplicație, utilizatorii pot alege mărimea și culoarea produsului dorit, având totodată la dispoziție și un ghid detaliat ce cuprinde informații despre tabelul de mărimi, cât și descrierea completă a produsului. De asemenea, utilizatorii vor putea trimite, direct din aplicație, articolele vestimentare preferate pentru a fi vizualizate de familie și prieteni în alte aplicații sau medii sociale.

Cumpărăturile se vor putea face direct din aplicația mobilă, utilizatorii putându-se loga cu același cont realizat pentru site-ul www.answear.ro. Orice comandă înregistrată din aplicația de mobil primește aceeași reducere de 10% din cadrul programului Answear Club.