Lucrurile devin serioase! Apple tocmai a depus un patent pentru ecrane pliabile

- Adrian Ungureanu
440

Se pare că zvonurile de ieri din Coreea de Sud că LG se pregătește să devină furnizor de panouri OLED flexibile pentru iPhone-uri din 2020 nu mai par doar simple invenții.

Ieri notam că LG se pregătește să producă astfel de componente, care să fie utilizate pentru telefoane pliabile. În speță era vorba de display-uri și plăci de circuite flexibile prin diviziile LG Display și LG Innotek.

Am crezut că este doar vorba doar de speculații ale presei sud-coreene care spuneau că aceste eforturi sunt făcute pentru a deveni furnizor pentru Apple care ar fi început dezvoltarea unui telefon cu ecran pliabil.

Coincidență sau nu, Apple tocmai a aplicat pentru obținerea unui nou patent de invenție în SUA, un brevet de ecran pliabil.

Surprinzător că Apple va se gândește la așa ceva nu ar fi pentru că Samsung a anunțat prin vocea șefului diviziei de mobile, DJ Koh, că va lansa anul viitor un telefon cu ecran pliabil. Surprinzător este faptul că Apple răspunde atât de rapid la schimbările din piață.

Au fost semne anul acesta cei drept. Apple a trecut la OLED-uri, la display Full screen, cu raport 18:9, încărcare rapidă, semne că Apple nu mai este insensibilă la ce face competiția. În același timp pare și un semn de slăbiciune, până acum Apple își vedea de treabă.

Poate faptul că în luna iunie gigantul american a fost detronat de Huawei în topul celor mai mari producători de telefoane are legătură și cu această deschidere a celor de a se alinia cu tendințele din piață.