Logitech a vândut românilor în 2016 periferice gaming de 2 milioane euro

- Adrian Ungureanu
181

Logitech G a atins în ultimul an fiscal o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro pe piața din România, gaming-ul devenind unul din principalele motoare de creștere ale Logitech pe plan local.

„Deși piața de gaming reprezenta până nu demult o nișă nu foarte mare în România iar vânzările noastre erau doar o parte a acesteia, strategia noastră a fost să ne focusăm pe ea și să o ajutăm să crească fiind convinși că aceasta va duce și la creșterea business-ului Logitech. Faptul că am făcut eforturi să fim cât mai mult alături de gameri, atât de cei profesioniști cât și de cei ca mine care caută să mai găsească momente în care să poată să joace, s-a întors în favoarea Logitech pe mult mai multe segmente dincolo de cel al device-urilor G. Tot business-ul Logitech a crescut în România”, a declarat Alexandru Mazilu, country manager pentru România, Bulgaria și Republica Moldova în cadrul Logitech.

În România, Logitech G este susținător al echipei de e-Sports Nexus Gaming, cea care a câștigat la finalul anului trecut Turneul Național de League of Legends (LoL), locul doi în cadrul competiției de LoL – Dreamhack 2015, locul 5 la LoL World Championship leSF în Jakarta, Indonezia 2016, cât și câștigătoare a turneelor de Counter Strike – PGL Division National Championship, South East European 2015, Dreamhack 2015 sau locul 9 la CS:GO World Championship leSF în Jakarta, Indonezia 2016.

Numai în ultimele săptămâni, Logitech a lansat o serie de noi produse dintre care se remarcă tastaura Pro Mechanical Gaming, dezvoltată în colaborare cu profesioniști e-Sports de top, un device mecanic, tenkeyless, dedicată competițiilor profesionale.

Tastatura dispune de switch-uri mecanice exclusive Logitech Romer-G, ce oferă o viteză de actuație cu 25% mai rapidă decât orice altă tastatură mecanică standard, într-un design ce oferă performanță cu zgomot redus. De asemenea, tastatura, cu iluminare RGB personalizabilă și memorie proprie, dispune și de un sistem de cablu detașabil, făcând-o ușor de transportat în cadrul competițiilor de e-sports.