Livrările de panouri OLED pentru noile iPhone-uri vor începe în iunie

- Adrian Ungureanu
144

Se pare că deocamdată lucrurile merg conform planurilor pentru Apple în ceea ce privește producția iPhone-urilor din acest an, în condițiile în care primele panouri OLED produse de către Samsung vor fi livrate începând cu luna iunie, potrivit presei sud-coreene.

Samsung este producătorul exclusiv de display-uri pentru iPhone-urile viitoare, după ce compania sud-coreeană și Apple au semnat un contract pe doi ani, în valoare de 9 miliarde de dolari. Producția va începe în luna mai, iar primele stocuri vor fi livrate către Apple în luna iunie. Interesant de văzut, dacă aceste panouri vor fi pentru modelele iPhone 7s și 7s Plus sau pentru modelul aniversar.

Zvonurile inițiale indicau faptul că Apple ar dori să înceapă producția modelului iPhone 8 mult mai devreme, adică din luna iunie, din cauza procesului de producție mai complicat. Totuși, anumite zvonuri spuneau că lansarea modelului iPhone 8 ar putea fi amânată pentru că Apple ar avea probleme cu integrarea senzorului de amprentă în display-uri.

Unul din scenarii era ca Apple să renunțe la această idee și să mizeze pe un senzor amplasat pe partea din spate, iar ultima schiță de iPhone 8 indică același lucru. Dacă acest scenariu s-ar confirma, înseamnă că iPhone 8, mai pierde unul din atuurile sale principale. Există zvonuri care spun că Apple ar fi renunțat la ideea de a folosi display-uri cu margini curbate.

Totuși, surse din industrie, citate de presa sud-coreeană afirmă că zvonurile privind amânarea lansării din cauza unor probleme privind producție de display-uri au fost exagerate. Este posibil ca Apple să fi rezolvat această problemă sau să nu fi fost nicio problemă de la bun început.

Integrarea senzorului de amprentă în display le-a dat, însă, bătăi de cap celor de la Samsung, care ar fi vrut să introducă această nouă tehnologie pe telefoanele Galaxy S8 și S8 Plus, dar cei de la Synaptics, compania care ar fi trebuit să rezolve problema nu a putut veni la timp cu soluția.

Există, însă, zvonuri că noul Galaxy Note 8, ar putea veni cu senzorul de amprente integrat în display, acesta urmând să fie construit după prototipul de Galaxy S8 Plus cu senzorul integrat în ecran, dar care nu a putut fi folosit, tocmai din cauza problemelor menționate mai sus.

În acest caz, ținând cont că Samsung este cel care va produce display-urile OLED pentru iPhone 8, putem lua în calcul și posibilitatea ca Samsung să le fi oferit soluția la această problemă și celor de la Apple.

Deși ar părea o decizie greșită pentru Samsung să le ofere competitorilor lor această tehnologie, nu ar fi o problemă pentru că noul Galaxy Note 8 va fi lansat înaintea iPhone-urilor.

Directorul executiv al IFA Berlin, Jens Heithecker crede că ar fi mai bine dacă Samsung ar alege să lanseze telefonul la începutul lunii septembrie, în cadrul expoziției din acest an, tocmai pentru a contracara lansarea noilor iPhone-uri. Totuși, în ultimii ani Samsung a arătat că evită o confruntare directă cu iPhone-urile și a mizat pe o lansare în luna august.