Lista componentelor de pe iPhone X care sunt produse de Samsung și LG

1294

iPhone-urile sunt considerate telefoane americane, pentru că vin sub brandul celor de la Apple, dar legăturile acestor dispozitive cu tărâmul american sunt aproape inexistente.

Sistemul de operare este singura ”componentă majoră” care este creată pe pământ american, restul vin din alte colțuri ale lumii, cu precădere din Asia. În china, Taiwan și mai nou în India sunt asamblate, iar componentele vin din țări precum, China, Taiwan, Japonia și Coreea de Sud. Aceasta din urmă este țara de origine pentru multe din componentele importante de pe cel mai puternic și inovator iPhone.

Presa sud-coreeană nu a ratat ocazia de a scoate în evidență aportul important adus de companiile sud-coreene la iPhone X, iar companii precum Samsung și LG au avut un rol important în furnizarea unora dintre cele mai importante componente ale noului telefon și nu numai.

Așa cum bine știți, Samsung este singurul furnizor de display-uri OLED pentru iPhone X, dar acestea nu sunt singurele componente care au ieșit sau ies din fabricile Samsung pentru a echipa iPhone X. La acestea se adaugă chipurile de memorie (nu pe toate modelele pentru că Apple mai are și alți furnizori).

Samsung, alături de LG este furnizorul de baterii pentru toate cele trei iPhone-uri prezentat la începutul acestei săptămâni. Bateriile sunt produse de diviziile LG Chem și Samsung SDI, aceeași divizie care producea baterii pentru Galaxy Note 7, recunoscut pentru incidentele legate de bateriile incendiare.

Divizia Samsung Electro-Mechanics produce pentru iPhone X plăcile cu circuite imprimate și conectorii flexibili care fac legăturile între diferitele componente ale telefonului. Dar Samsung nu este singurul producător coreean care furnizează aceste componente, pe listă intrând alte două firme sud-coreene mai mici BH and Interflex

Totodată, o parte din condesatorii ceramici folosiți pe iPhone X sunt produși tot de Samsung.

LG Innotek, divizie a grupului LG care produce printre altele module de cameră, este producătorul modulelor 3-D Sensing, care au permis dezvoltarea celui mai avansat sistem de recunoaștere facială de la ora actuală, pe care Apple îl numește FaceID.

Așadar, nu mai puțin de 7 componente majore, unele chiar vitale, cum ar fi display-urile și bateriile sunt produse de companiile sud-coreene. Este foarte posibil să mai fie și altele.