LG vrea să se asigure că LG G7 va avea procesoare Snapdragon 845

- Adrian Ungureanu
226

Sud-coreenii de la LG au fost nevoiți în acest an să lanseze vârful de gamă LG G6 procesoare lansate în 2016, în timp ce restul competitorilor au putut să lanseze telefoanele lor cu cele mai noi și mai bune procesoare de la Qualcomm.

Mare parte din vină a aparținut celor de la Samsung care au rezervat primele stocuri de procesoare Snapdragon 835, condiții în care LG a trebuit să echipeze modelul LG G6 cu Snapdragon 821, procesoare bune, dar de generație anterioară și mai puțin performante decât procesoarele lansate de Qualcomm în acest an.

Și LG poartă o parte din vină, pentru că a ținut neapărat să-și lanseze noile telefoane înaintea rivalilor locali de la Samsung, când ar fi putut aștepta, așa cum au făcut-o Sony, Xiaomi, OnePlus sau HTC, care beneficiază de noile procesoare Qualcomm.

LG vrea să se asigure că situația neplăcută din acest an să nu se mai repete anul viitor și ar fi început deja, împreună cu cei de la Qualcomm, dezvoltarea noilor procesoare care să echipeze modelul LG G7 ce va fi lansat la începutul lui 2018.

Nu știm ce presupune această colaborare, pentru că din informațiile anterioare, știm că Samsung a fost ales ca partener de către Qualcomm de a dezvolta noua platforma hardware pentru telefoane mobile. Cel mai probabil, LG va lucra împreună cu Qualcomm pentru o versiune dedicată pentru LG G7, dar neavând nicio informație care să confirme acest lucru, rămâne doar o speculație.