LG vrea să înceapă din nou producția de procesoare pentru telefoane mobile

- Adrian Ungureanu
367

Cei de la LG au avut în urmă cu trei ani o încercare de a intra pe piața procesoarelor pentru dispozitive mobile, în condițiile în care Samsung deja producea procesoarele Exynos, iar Huawei propria lor soluție cunoscută drept Kirin.

Procesoarele LG au primit numele NUCLUN. Dar nu au avut succes, iar singurele dispozitive care au fost echipate cu aceste procesoare au fost lansate doar în Coreea de Sud.

Au renunțat la ele, dar acum LG este pregătită să-și reia ambițiile pe piața procesoarelor. Compania sud-coreeană tocmai a înregistrat două noi denumiri, ”LG KROMAX processor” și ”LG EPIK processor”.

Deocamdată nu este 100% clar că aceste noi procesoare ar putea fi instalate pe smartphone-uri existând și varianta ca aceste procesoare să fie dedicate dispozitivelor din segmentul Internet of Things (IoT), dar anul trecut cei de la Intel recunoșteau că lucrează cu cei de la LG pentru un nou tip de procesoare ARM, care în principiu sunt folosite pentru dispozitive mobile.

Este posibil ca ambele variante să fie valabile, fiind două denumiri, este posibil ca una dintre platforme să fie pentru terminalele mobile, gen smartphone-uri și tablete, iar cealaltă platformă să fie pentru dispozitive IoT.

Dar poate că LG va clarifica acest aspect în perioada următoare.

No posts to display