LG și Samsung au investit într-o lună 250 de milioane de euro într-o companie germană

- Adrian Ungureanu
205

Sună ca o colaborare dar nu este. Ambele companii sud-coreene au doar interese comune față de o companie care le poate oferi tehnologie mai bună pentru display-urile OLED.

Display-urile OLED conțin trei tipuri de LED-uri (emiteri) organice, unul roșu, unul verde și unul albastru. Ultimul dintre acestea este cel care le dă bătăi de cap companiilor pentru are cea mai mică durată de viață, ceea ce face ca după un timp, display-urile OLED, deși foarte luminoase și colorate, să-și piardă din calitate.

Cynora, o companie germană, produce emiteri albaștrii care au o durată de viață mult mai mare decât cei folosiți în prezent, iar LG și Samsung nu avea cum să nu profite de acest lucru.

Luna trecută LG Display a pompat luna trecută 150 de milioane de euro luna trecută în Cynora, iar acum aflăm că Samsung Display va face o infuzie de capital de 100 de milioane de euro în aceeași companie.

Compania germană a anunțat că va folosi banii pentru a crește capacitățile de producție, pentru a satisface nevoile celor doi ”generoși sponsori”.

For the English version of this article click here!