LG renunţă la modularitate pentru a produce mai ieftin modelul G6

589

Telefoanele modulare sunt încă un vis. Google a renunţat la complexul Proiect ARA. Sud-coreenii de la LG au renunţat după doar un an în care modelul LG G5 nu a convins consumatorii din întreaga lume să-l cumpere. Şi nu vorbim de un telefon atât de complex pentru era ARA, ci de un telefon căruia îi poţi ataşa extensii mai degrabă.

LG G6 pare să nu fie un urmaş al lui G5, în ceea ce priveşte tehnologia, iar informaţiile vin din Coreea de Sud, de unde analiştii companiei de brokeraj KB Securities anunţă că divizia de telefoane de la LG va reduce cu 20% costuri de producţie pentru LG G6, modelul de vârf pentru 2017. Reducerea costurilor de producţie va fi făcută prin renunţarea elementul care a făcut modelul G5 unic până acum şi care i-a adus titlul de cel mai bun telefon din 2016, la expoziţia MWC din primăvara anului trecut.

Ce au văzut specialiştii de la expoziţia de tehnologie mobilă din Barcelona nu a coincis, însă, cu viziunea consumatorilor finali, rezultatul fiind un telefon care nu a prins mai deloc la public în ciuda trăsăturilor speciale. În condiţiile în care LG a vândut mai puţine telefoane decât se aştepta, divizia de mobile a raportat pierderi în toate cele patru trimestre din 2016. Pierderi accentuate şi de costurile ridicate de dezvoltare şi promovare a modelului G5.

LG s-a văzut forţată să-şi regândească strategia şi să producă la un preţ mai mic în acest an. Nu ştim dacă asta va însemna şi un telefon cu un preţ mai mic de vânzare, dar cel puţin un telefon care ar putea ajuta rezultatele companiei sud-coreene, obiectiv prioritar pentru şefii LG.