LG a patentat cu telefon pliabil cu trei ecrane!

- Adrian Ungureanu
413

Este un patent depus tocmai din luna decembrie 2014 și nu știm de ce, dar abia în luna noiembrie a anului trecut a fost validat.

Patentul este mult mai interesant decât de am văzut până acum, pentru că așa cum scrie și-n titlu, telefonu are trei ecrane.

După cum vedeți în schițele folosite în documentația patentului, sunt trei părți articulate, fiecare prevăzute cu propriul display. Telefonul se poate plia în așa fel încât să aibă o formă cât mai compact, dar odată desfăcut poate oferi afișarea pe un ecran compus extrem de generos.

Design-ul pare, însă, unul fragil. Una din cele trei părți este conectată de restul telefonului printr-un material flexibil a cărui rezistență nu știu cât de mare este să reziste plierilor repetate pentru foarte mult timp.

Dar revenim la discuțiile care apar de fiecare dată când vedem un patent nou. Înregistrarea unui patent de invenție nu înseamnă că posesorul acelui patent este obligat să-l folosească.

Patentele sunt cea mai bună soluție legală de a proteja o idee, un concept, o invenție, astfel încât să nu o folosească altcineva sau să nu fi acuzat că ai furat ideea din altă parte. Iar în primii ani ai erei smartphone au fost multe procese între marile firme că au furat patente unii de la ceilalți.