LG lansează noua gamă de televizoare pentru anul 2019

409

LG Electronics (LG) a anunțat astăzi că gama sa de televizoare premium pentru 2019, incluzând televizoare cu tehnologii avansate OLED și NanoCell, va începe să fie distribuită începând cu această lună în România.

În acest an, la nivel global, modelele OLED vor constitui 20% din portofoliul de televizoare vârf de gamă; având în vedere așteptările de creștere a cererii pentru televizoare OLED la 3.600.000 de unități în acest an, la 7.000.000 de unități în 2020 și 10.000.000 în 2021, LG anticipează o creștere a avansului său ca lider pe segmentul televizoarelor premium.

Televizoarele LG OLED și NanoCell LCD din acest an vor oferi o calitate îmbunătățită a imaginii și sunetului utilizând Inteligența Artificială, grație procesorului α (Alpha) 9 Gen 2, și tehnologiei Deep Learning. Noile televizoare LG vor primi o actualizare la mijlocul anului, când vor beneficia de suport pentru Apple AirPlay 2 și Apple HomeKit, facilitând streaming-ul audio și video și conectivitatea cu produsele smart home de la Apple. Proprietarii de televizoare LG 2019 vor primi și o actualizare firmware ce va adăuga suportul pentru Amazon Alexa celui deja inclus pentru Google Assistant.

Procesorul α9 Gen 2 din seriile W, E și C de televizoare OLED LG îmbunătățește calitatea imaginii și sunetului prin intermediul tehnologiei deep learning și prin accesul la o vastă bază de date cu informații vizuale. Acest lucru permite procesorului să optimizeze imaginile prin recunoașterea calității de la sursă. De asemenea, procesorul analizează condițiile ambientale, obținând un nivel optim de luminozitate a ecranului.

Vârfurile gamei LG pentru 2019 sunt televizoarele OLED: W9 (modelele 77W9/65W9), E9 (modelele 65 E9/55E9), C9 (modelele 77 C9/65 C9/55C9) și B9 (modelele 65 B9/55B9). Televizorul OLED 8K (modelul 88Z9) completează portofoliul LG premium, în timp ce tehnologia NanoCell, prezentă pe cele mai avansate televizoare LED ale companiei va oferi o calitate excepțională a imaginii, cu culori vii și reale și cu unghiuri de vizionare și mai largi – totul într-un design elegant, cu muchii ultra-subțiri și cu mai multe dimensiuni ale ecranului decât în anii precedenți. Anumite modele OLED și NanoCell din 2019 suportă HDMI 2.1 pentru vizionarea conținutului 4K la 120 de cadre pe secundă, oferind și o rată mare de cadre 4K pe secundă (4K HFR), mod automat de latență scăzută (ALLM), rată variabilă de refresh (VRR) și eARC ( Enhanced Audio Return Channel

Procesorul α9 Gen 2 face și ajustări audio fine, în funcție de tipul de conținut, în așa fel încât dialogul din filme și seriale să fie mai ușor de înțeles, iar vocile din cântece să fie redate clar. Deși AI-ul poate ajusta setările de sunet la nivelurile ideale în funcție de ambient, utilizatorii pot face și ajustări manuale.

Televizoarele LG din gama 2019 vor fi disponibile la retailerii din România începând cu luna Aprilie, iar modelul OLED 8K din toamna acestui an.

LG continuă să depășească barierele inovației tehnologice pentru televizoare, după cum se poate vedea din gama noastră premium pentru 2019. Sperăm că tehnologiile  AI avansate de la LG vor îmbunătăți calitatea imaginii și sunetului, îmbogățind experiența de vizionare a consumatorilor din România.” a declarat Sorin Spinu, Managing Director LG Electronics Romania.