LG G7 are putea să nu aibă ecrane OLED pentru că sunt prea scumpe

447

LG încearcă să se promoveze ca producător de panouri OLED după ce și-a extins capacitățile de producție anul trecut și va mai inaugura fabrici noi în acest an, dar compania sud-coreeană nu pare dispusă să folosească tehnologia.

Se pare că LG G7, care ar urma să aibă un ecran cu ”breton” ca iPhone X, nu va avea display-uri OLED, ci LCD. Panourile OLED, precum cel de pe iPhone X, este 2-3 ori mai scump decât un LCD. De exemplu, prețul unui astfel de display, precum utilizat de Samsung pe Galaxy S9+ este de 72,9 de dolari, iar cel de pe iPhone X costă 77 de dolari.

Divizia de mobile de la LG are probleme de vreo câțiva ani, înregistrând pierderi financiare destul de mari, iar utilizarea unor componente scumpe pentru un produs care are șanse mici să devină un hit în vânzări, nu pare o opțiune strategică viabilă pentru compania sud-coreeană.

De exemplu, LG V30S TinhQ, cel mai nou flagship al companiei, lansat la MWC 2018, are un preț de aproximativ 845 de euro, acesta beneficiind de display OLED, iar cum LG G7 ar trebui să aducă mai multă tehnologie, ar putea să fie mai scump, și este posibil ca LG să nu riște să se bage pe segmentul unde se luptă cei doi titani ai pieței, Apple și Samsung.