LG G7 ar putea fi lansat tocmai la vară

- Adrian Ungureanu
398

S-a vorbit destul de mult pe seama întârzierii lansării noii generații de telefoane de top a celor de la LG, modelul ce ar trebui numit LG G7, care era așteptat inițial la finele lunii februarie la Mobile World Congress 2018.

Se pare că principalul motiv ar fi acela că CEO-ul companiei a cerut refacerea telefonului de la zero, nemulțumit probabil de variantele propuse de ingineri. Dezvoltarea unui produs de la zero necesită ceva timp, așa că șansele să asistăm la o lansare în următoarele săptămâni de după MWC 2018 erau mici.

Acum avem și informații legate de posibila perioadă în care ar putea fi lansat. Abia la începutul verii. Potrivit celebrului zvonac Evan Blass (@evleaks) LG G7, care poartă deocamdată numele de cod Judy, va fi lansat abia în luna iunie.

Este întârziere considerabilă, pentru LG G6 a fost prezentat în luna februarie a anului trecut, la MWC 2017. Această întârziere mare, nu face decât să confirme că LG chiar lucrează la un dispozitiv nou și are nevoie de timp să-l creeze.

Totodată, Evan Blass afirmă că are și o parte din specificațiile acestui nou flagship de la LG. Va fi echipat cu cele mai puternice procesoare de la Qualcomm, Snapdragon 845, 4GB memorie RAM și cel puțin 64GB spațiu de stocare internă.

Ecranul ar urma să aibă o diagonală de 6,1 inci, Full Vision, cu format 18:9. Partea cea mai interesantă e că deși LG își laudă OLED-urile ca fiind mai bune decât cele de la Samsung, nu va apela la ele, ci la un nou tip de panouri MLCD+. Din ce înțelegem, acest tip de display vine cu o luminozitate sporită de până la 800 de niți și consumă cu 35% mai puțină energie de cât panourile IPS LCD, de pe LG G6.

LG G7 va fi dotat cu o cameră principală duală, cu senzori de 16MP. Din păcate nimic despre camera frontală. Va fi rezistent la apă și praf, având certificare IP68, dar va avea și certificare militară pentru o rezistență la șocuri mecanice ridicată.

Se mai vorbește de un set de difuzoare stereo, încărcare rapidă, asistent virtual, sistem de recunoștere vocală și funcție de asistență AI pentru camerele foto.

Din aceste specificații, LG G7 chiar arată ca un flagship demn de 2018, să vedem însă, cum va fi primit de piață, pentru că LG a început de vreo 3 ani să înregistreze pierderi importante prin divizia de mobile.