LG Display pregătită să pornească la capacitate maximă producția de ecrane OLED

- Adrian Ungureanu
225

Samsung Display a profitat din plin de faptul că a fost singura companie cu o capacitate de producție ridicată de display-uri cu diode luminescente organice, mai pe scurt OLED și și-a asigurat unele din cele mai mari contracte din piață la ora actuală. Este unul din principalele motivele pentru care grupul Samsung nu a terminat pe minus anul 2016.

Samsung asigură în prezent circa 95% din producția globală de panouri OLED, dar de anul acesta lucrurile par să se schimbe. Potrivit celor mai noi informații venite din industrie, rivalii lor conaționali, LG Display, ar fi pregătiți să demareze producția de OLED-uri la capacitate maximă până la finele primului semestru al acestui an.

LG Display ar fi pregătită să inaugureze o nouă linie de producție și cu această ocazie și-ar fi asigurat și colaborarea pe mai departe cu chinezii de la Xiaomi, furnizând în același timp display-uri OLED pentru divizia LG Electronics.

Totuși, capacitatea de producție va rămâne destul de mică. Și cu noua linie de producție, capacitatea totală va fi de 37.000 de unități lunar. În prezent LG Display produce aproximativ 22.000 de panouri lunar.