LG descrie cum va fi ecranul de pe LG V30 – primul display OLED FullVision al companiei

- Adrian Ungureanu
207

Compania sud-coreeană a pierdut startul în fața celor de la Samsung în ceea ce privește producția de display-uri pe bază de diode luminescente organice, adică OLED-uri.

La finele acestei luni, mai exact pe 31 august, la Berlin, cu o zi înainte de debutul oficial al târgului IFA 2017 din capitala Germaniei, LG va prezenta LG V30, pe care compania sud-coreeană îl denumește ”următorul nostru smartphone major”.

Practic, LG pune V30 pe același picior cu G6, vârful de gamă prezentat la începutul acestui an. La fel ca și G6, V30 va avea display FullVision, cu raport 18:9, cu rezoluție Quad HD Plus, 2880×1440, mai exact. Un total de 4.147.200 de pixeli.

Sunt datele prezentate de LG pe site-ul său oficial. Diferența majoră dintre display-ul de pe LG G6 și LG V30 este dată de tehnologia folosită. Cel de pe G6 este un LCD. Cel de pe V30 este OLED. Asta înseamnă imagini mai luminoase, mai vii, mai colorate, o rată de contrast mai bună, un spectru de culori mai mare.

LG mai anunță că display-ul de pe V30 va fi protejat de un panoul Gorilla Glass 5, ce ar trebui să-i ofere o rezistență mai mare la șocuri și zgârieturi. Totodată, potrivit anunțului companiei, display-ul va avea o diagonală de 6 inci și margini curbate.

Așadar, LG V30 va fi primul telefon cu display OLED FullVision de la LG. Cu această ocazie, compania sud-coreeană ne-a oferi și ”un fragment” de imagine cu partea de jos a modelului LG V30.