LG continuă să fie pe pierdere pe segmentul smartphone! Apar speculații privind renunțarea la divizia de mobile!

- Adrian Ungureanu
221

LG a avut un an 2016 foarte slab, în condițiile în care vârful de gamă LG G5, în ciuda inovațiilor aduse, nu a reușit să atragă prea mulți cumpărători.

Anul a fost, cât de cât, salvat de vânzările bune de modele LG V20, pe final de an, dar asta în condițiile în care Samsung a trebuit să-și retragă modelele Galaxy Note 7 din cauza bateriilor incendiare și nici Apple nu a excelat în vânzări cu modelele iPhone 7 și 7 Plus.

LG a înregistrat pierderi de aproximativ 1 trilion de woni (circa 885 de milioane de dolari), însă pentru acest an, Lee Jong-wook, analist în cadrul divizie de brokeraj Samsung Securities, LG va reuși să-și reducă pierderile la jumătate, dar divizia de telefoane nu va reveni pe plus.

După primele șase luni ale acestui an, pierderile înregistrate de divizia de mobile s-au ridicat la circa 117 milioane de dolari, iar principalele motive sunt scăderea în popularitate a brandului și rețeaua de vânzări tot mai redusă.

În aceste condiții au început să apară speculații legate de renunțarea la divizia de telefoane mobile, însă în luna ianuarie, vicepreședintele LG Electronics, Jo Seong-jin, declara la CES 2017, că ”trebuie să continuăm să producem telefoane, în pofida dificultăților pe care le avem”.

Este greu de crezut că LG va renunța prea ușor la producția de telefoane mobile, dar în mod evident vor trebui să facă schimbări radicale în strategie pentru a reduce pierderile.

Marile speranțe ale companiei se îndreaptă către modelul LG V30 care va fi lansat pe data de 31 august, cu o zi înainte de debutul oficial al IFA Berlin 2017, însă analiștii anticipează că-i va fi greu în condițiile va avea parte de o concurență puternică odată cu lansarea Galaxy Note 8 și iPhone 8.

În plus, chiar un analist al diviziei LG Economic Research Institute, Seo Ki-man, afirmă că ”va fi foarte greu pentru LG Electronics să găsească o soluție să revină pe o piață dominată de Samsung și Apple”.