LG anunță punerea în vânzare a primului televizor OLED 8K din lume

348

LG Electronics (LG) anunță astăzi punerea în vânzare a primului televizor OLED 8K din lume (modelul 88Z9), precomenzile pentru TV-ul de 88 de inch începând din această săptămână în Coreea de Sud. Disponibilitatea pe piețele-cheie din America de Nord și Europa va începe din al treilea trimestru al anului.

Televizorul folosește un panou cu peste 33.000.000 de pixeli auto-emitenți ce formează imaginea cu un unghi larg de vizionare, o rată de contrast infinită și un negru profund.

Performanța panoului 8K este susținută de a doua generație de procesoare inteligente α (Alpha) 9 Gen 2 8K. Procesorul crește calitatea imaginii și sunetului prin intermediul tehnologiei deep learning și accesului la o bază extinsă de informații vizuale. Prin procesorul α9 Gen 2 8K, televizorul LG OLED 8K de 88 inch se poate lăuda cu capabilități de procesare crescute; acesta poate face eficient upscaling 8K și îmbunătăți reducerea artefactelor (acum în șase pași, față de cei patru din versiunea 4K), rezultatul fiind cea mai veridică imagine 8K în momentul tranziției de la conținut 4K sau 2K. Procesorul analizează și condițiile ambientale, pentru a obține nivelul optim de luminozitate a ecranului.

Pe anumite piețe, televizorul LG OLED 8K va oferi versiuni încorporate ale asistenților Google Assistant și Amazon Alexa.

A fi primii de pe piață cu primul și cel mai mare televizor OLED 8K din lume demonstrează hotărârea noastră de a fi liderii segmentului de televizoare ultra-premium și de a oferi cea mai bună experiență de vizionare,” a declarat Brian Kwon, președintele diviziilor Mobile Communications și Home Entertainment din cadrul LG. “LG a fost un pionier prin aducerea pe piață a tehnologiei OLED și vom continua să introducem tehnologii de vârf pentru televizoare, ce împing mereu limitele posibilului în domeniul home entertainment.

În România, televizorul OLED 8K de la LG umează să ajungă la finalul acestui an.