LG a primit un patent pentru smartphone-ul flexibil

287

La scurt timp după ce s-a confirmat faptul că Samsung va lansa un smartphone flexibil, rivalii de la LG, care au avut anterior modelul Flex, au primit de asemenea un patent pentru telefonul flexibil.

 

Telefonul celor de la LG nu este chiar similar cu modelul Flex original, are de fapt două ecrane care se pot îndoi unul peste altul ca să se facă mai mic, să încapă în buzunar. De fapt patentul Samsung este relativ similar, are două ecrane care unite fac o tabletă de 7 inch, iar pliate se transformă într-un device de buzunar.

În cazul LG însă ecranele nu au dimensiuni egale, ca la Samsung. Ei au făcut un ecran de dimensiuni mai mici, superior, care se pliază peste cel inferior, ca un capac. Găsiți la sursa articolului mai multe fotografii cu schemele din patentul LG. Chiar într-una din scheme sunt trei ecrane care se pliază formând un device de buzunar, dar desfăcute par destul de mari să vizionezi un film la o adică.

Sunt curios dacă ecranele vor fi doar pe partea pliabilă sau are și un display extern să îl folosești pliat, ca un telefon normal. Zvonurile spun că Samsung și LG vor lansa dispozitivele comerciale chiar anul acesta, dar eu nu știu dacă tehnologia asta este pregătită pentru lansare sau prezintă doar concepte din laborator pe post de marketing.