Lansarea târzie a noului iPhone X ar putea afecta vânzările Apple

- Adrian Ungureanu
413

Se pare că analiștii americani nu sunt convinși că Apple va rupe norma în vânzări în acest an în ciuda faptului că au fost lansate trei modele de iPhone.

Potrivit analistului Daniel Gleeson, din cadrul companiei americane Ovum, faptul că iPhone X va intra în magazine mai târziu decât modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus, va afecta vânzările companiei din Cupertino.

Acesta spun că sunt două categorii de fani iPhone în acest moment. Cei care vor să cumpere modelul iPhone X și cei care și-ar cumpăra mai degrabă un iPhone 8 sau iPhone 8 Plus. Dar aceștia din urmă nu se vor grăbi să cumpere iPhone 8 sau 8 Plus înainte să vadă un iPhone X.

iPhone 8 și 8 Plus vor fi disponibile la precomandă începând cu vineri 15 septembrie, adică de mâine, iar în magazine vor ajunge începând cu 22 septembrie. În schimb, iPhone X, modelul așteptat de toată lumea și de care depind vânzările Apple, va fi disponibil la precomandă abia din 27 octombrie, iar în magazine va ajunge abia pe 3 noiembrie.

Așadar, potrivit analistului american vânzările iPhone-uri ar putea accelera abia din luna noiembrie, ceea ce înseamnă că rezultatele financiare ale celor de la Apple vor fi afectate, în ultimul trimestru al acestui an.