Lansarea lui Xiaomi Mi 6 întârziată din cauza lipsei de procesoare Snapdragon 835

- Adrian Ungureanu
308

Se pare că prioritizând Samsung, Qualcomm şi-a cam pus în cap restul lumii pentru că nu poate furniza la timp procesoare Snapdragon 835 pentru cei care vor să producă telefoane high end.

LG a fost forţat să apeleze la mai vechea platformă Snapdragon 821 pentru noile sale G6, iar Sony a programat intrarea în magazine a noului său vârf de gamă Xperia XZ Premium pentru data de 1 iunie, la două luni distanţă faţă de momentul prezentării care a avut loc pe 26 februarie, cu ocazia la MWC 2017.

Acum, şi cei de la Xiaomi au probleme cu lansarea modelului Mi 6 care ar putea fi amânată din nou, din cauza faptului că nu are suficiente stocuri de procesoare Snapdragon 835.

Samsung a primit prioritate de la Qualcomm pentru Snapdragon 835, care motorizează noile Galaxy S8 şi S8 Plus, pentru că sud-coreenii sunt cei care au pus la dispoziţie procesul de producţie a noilor procesoare pe 10nm. Samsung a comandat primele stocuri pentru telefoanele sale, aşa că mai toată lumea trebuie să aştepte noile stocuri. Doar cei de la Huawei nu au această problemă, pentru că-şi produc singuri propriile procesoare.