Lansarea iPhone 8 ar putea fi amânată cu cel puțin trei săptămâni

- Adrian Ungureanu
211

Apple este în centru atenției marilor instituții bancare din SUA, fiind o companie care contribuie semnificativ la economia americană, până și Bank of America este interesată de modul în care decurg pregătirile pentru lansarea mult așteptatului iPhone 8.

Reprezentanți ai grupului financiar ar fi mers în Asia pentru a discuta cu furnizorii de componente ai celor de la Apple și s-au întors cu vești proaste. Cel mai recent raport întocmit de divizia Merrill Lynch, parte a Bank of America, notează că lansarea iPhone 8 ar putea fi amânată cel puțin 3 săptămâni.

Problema pare să fie aceeași despre care s-a mai discutat și în trecut, și anume integrarea senzorului de amprentă în display. Potrivit reprezentanților furnizorilor de componente ai celor de la Apple, compania americană ar avea dificultăți în implementarea noii tehnologii, ce va duce la amânarea momentului lansării.

Zvonurile anterioare sugerau o lansare în a doua parte a lunii septembrie, dar dacă noile informații publicate în raportul Merrill Lynch sunt corecte, atunci iPhone 8 ar putea fi lansat spre finalul lunii octombrie chiar.

Aceste informații încep să dea greutate celor publicate de Bloomberg, despre care notam ieri, și care spun că Apple chiar ar putea lansa iPhone 8 fără senzor de amprentă, mizând pe sistemul de recunoaștere facială 3D, ca principala metodă de autentificare, care ar avea la rândul său dificultăți din cauza unei probleme de software, problemă care afectează și încărcarea wireless.

Cam multe vești proaste pentru fanii iPhone în doar câteva zile.