Kaufland dotează 50 de școli cu 1.000 calculatoare în cadrul programului “Dăm click pe România!”

- Adrian Ungureanu
402

Kaufland s-a alăturat, în calitate de partener principal, programului național de educație “Dăm click pe România!”, organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, și va echipa 50 de școli 1.000 de calculatoare.

„Educația reprezintă unul dintre pilonii cheie ai strategiei de CSR Kaufland România, cu un rol decisiv în dezvoltarea socială și economică sustenabilă pe termen lung. Prin programul Dăm Click pe Romania le facilităm copiilor si tinerilor care provin din medii defavorizate accesul la tehnologie, informație, le oferim șansa unui viitor mai sigur”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania.

Câstigătorii au fost aleși după o evaluare riguroasă proiectelor primite de către o comisie formată din reprezentanți Kaufland, care au urmărit relevanță, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea propunerilor.

Calculatoarele ce urmează a fi donate au fost colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și recondiționate în atelierul de inserție reconect, de către persoane în dificultate aflate într-un parcurs de inserție.

În cei 10 ani de activitate, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 12.000 de calculatoare complete către un număr de peste 2.000 de școli, grădinițe, biblioteci și muzee, asociații și instituții sociale, de care se bucură peste 380.000 de beneficiari, majoritatea copii și tineri.

Lista completă a câștigătorilor acestei ediții poate fi accesată aici.