Kaspersky prezintă o soluție cloud anti-cheat pentru gaming

357

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii.

Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie disciplinară.

În prezent, jucătorii online se confruntă adesea cu fenomenul trișatului în jocuri. Doar 12% dintre ei nu s-au confruntat niciodată cu acțiunile neloiale ale altor jucători, potrivit celui mai recent sondaj Irdeto Global Gaming, în timp ce unul din trei jucători a mărturisit că a trișat.

Cei care încalcă regulile s-ar putea să îi determine pe jucătorii corecți sau profesioniști să renunțe să participe la competiții, afectând relațiile din cadrul comunității de gaming. De asemenea, fenomenul trișatului poate afecta popularitatea și reputația unui turneu și, în cele din urmă, poate reduce veniturile sau numărul de parteneriate de perspectivă pentru organizatori.

Pentru a minimiza posibilitatea unui comportament neloial în cadrul competițiilor eSports, Kaspersky a lansat sistemul său Anti-Cheat, care poate fi integrat cu ușurință prin API-ul platformei eSports, pentru a asigura fair play-ul în timpul etapelor online ale unui turneu, atunci când este deosebit de dificil să monitorizezi trișatul.

Având această soluție instalată, pentru a participa la o competiție online, un jucător trebuie să instaleze clientul Anti-Cheat distribuit de platformă. După instalarea pe computerul jucătorului, informațiile despre procesul jocului sunt colectate, trimise în cloud-ul Anti-Cheat Kaspersky și analizate pentru a detecta acțiuni suspecte. În același timp, arbitrul turneului va primi rapoarte în timp real, despre trișat, printr-o interfață web. Prin urmare, soluția Anti-Cheat Kaspersky oferă dovezi tehnice privind trișatul, fără a lua vreo măsură împotriva jucătorului, iar decizia finală revine arbitrului și organizatorilor turneului.

Pe lângă faptul că asigură detectarea cheat-urilor, Kaspersky Anti-Cheat pune experiența utilizatorului pe primul loc – nu afectează procesul jocului și nu blochează banda de net.

„Fair play-ul este foarte important pentru jucătorii care se străduiesc să-și arate clasa și priceperea. Atunci când jocuri precum CS:GO, PUBG sau DOTA 2 devin suprapopulate cu trișori, participanții onești vor juca mai rar sau chiar vor renunța de tot la joc”, explică Anton Selikhov, Product Owner Kaspersky Anti-Cheat. „Prin urmare, soluția noastră va oferi organizatorilor turneului oportunitatea de a menține un echilibru stabil în comunitatea de jocuri și de a monitoriza progresul competițiilor. Odată cu introducerea Kaspersky Anti-Cheat, compania noastră aduce cei peste 20 de ani de experiență în combaterea malware-ului și a infracționalității cibernetice, pe un nou teritoriu. Dar nu intenționăm să ne mulțumim cu atât: anul acesta va fi lansată și Kaspersky Anti-Cheat for Multiplayer.”

Kaspersky a anunțat și prima sa tranzacție comercială cu StarLadder, în cadrul căreia compania își oferă serviciile pentru a oferi platformei posibilitatea de a organiza turnee corecte, unde jucătorii și publicul pot fi siguri de existența fair play-ului.

Alexander Chegrinez, Chief Business Development Officer la StarLadder adaugă: „Mulți jucători pot trișa pentru a câștiga bani reali sau pentru a se califica în turnee. Acest fenomen în creștere poate submina încrederea în industria eSports și scădea popularitatea turneelor online. Soluția Kaspersky Anti-Cheat ne permite să folosim experiența vastă a companiei în domeniul jocurilor. Vom testa această nouă soluție la turneele noastre pentru a verifica cât de des apelează jucătorii la un comportament necinstit. Suntem siguri că această nouă soluție va aduce mai mulți jucători pe platforma StarLadder și va facilita dezvoltarea unei comunități mai sănătoase de gaming.”

Soluția Kaspersky Anti-Cheat este disponibilă la nivel global și este concepută atât pentru dezvoltatorii de jocuri, cât și pentru organizatorii turneelor din domeniul eSport. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul nostru: https://go.kaspersky.com/anticheat.html.