Kaspersky lansează propriu sistem de operare pentru sistemele integrate, axat pe securitate

- Adrian Ungureanu
153

KasperskyOS este un OS specializat, creat pentru sisteme integrate (“embedded”), cu nevoi stricte de securitate cibernetică. Prin modul în care a fost conceput, acesta reduce în mod semnificativ riscul apariției unor funcționalități nespecificate în cod și, astfel, diminuează pericolul atacurilor cibernetice.

“Rezultatul unui efort uriaș, la care au lucrat cei mai buni specialiști Kaspersky Lab vreme de 15 ani, KasperskyOS este acum disponibil pentru companiile producătoare, integratorii de sisteme și dezvoltatorii de software din toată lumea. Există implementări ale sistemului de operare concepute special pentru industria telecom și de transporturi, ca și pentru infrastructura critică”, se arată într-un comunicat al producătorului de soluţii de securitate IT, remis redacţiei.

Noul sistem de operare introduce un mediu sigur încă din momentul producției, pentru tot mai numeroasele și mai des atacatele sisteme integrate și dispozitive IoT. Într-o lume modernă și conectată, unde multe dispozitive IoT complexe sunt folosite de persoane fizice, dar și în industria critică, cererea pentru o securitate solidă este mai mare ca oricând.

Bazat pe un nucleu nou, dezvoltat integral in-house, KasperskyOS a fost conceput pentru anumite domenii, rezolvând astfel o serie de probleme specifice de business legate de dezvoltarea sigură a unor aplicații pentru sisteme integrate.

KasperskyOS este disponibil pentru producători, integratori de sisteme și dezvoltatori de software din toată lumea. Până acum, au fost deja derulate proiecte de succes cu integratorul de sistem din Rusia Kraftway (secure network router) și cu alte companii din Europa.