Kaspersky lansează o nouă aplicație gratuită pentru dispozitivele cu Android

- Adrian Ungureanu
208

Kaspersky Lab prezintă o nouă aplicație, Kaspersky Secure Connection pentru dispozitivele cu Android, soluție destinată să protejeze datele transmise de utilizatori prin intermediul Internetului.

Pentru confort și protecție optimă, criptarea traficului se realizează automat, în funcție de nivelul de securitate al rețelei Wi-Fi la care este conectat dispozitivul și de site-urile și aplicațiile deschise, se arată într-un comunicat remis redacției.

Criptarea traficului, cunoscută mai degrabă ca VPN (Virtual Private Network), previne interceptarea și utilizarea informațiilor transmise prin intermediul internetului în scopuri oneroase. De exemplu, VPN-ul ne poate ajuta să ne securizăm parolele conturilor, corespondența privată sau fotografiile personale trimise online, istoricul site-urilor vizitate sau tranzacțiile realizate.

Această soluție este relevantă în special atunci când utilizatorul se conectează în mod constant la rețele Wi-Fi necunoscute, pe care infractorii cibernetici le pot folosi ca pe o capcană. Conform unei cercetări realizate de Kaspersky Lab, una din patru (28%) rețele Wi-Fi din întreaga lume este nesigură.

Kaspersky Secure Connection permite criptarea unui trafic de 200MB pe zi, pentru fiecare dispozitiv în parte și pentru un număr nelimitat de dispozitive. Atunci când se înregistrează pe portalul My Kaspersky, utilizatorul primește 300 MB gratuit, pe zi. Versiunea cu plată a soluției oferă trafic nelimitat pentru cinci dispozitive pentru o lună sau pentru un an, în funcție de abonamentul ales.

Kaspersky Secure Connection se poate descărca și activa în toate regiunile în care compania noastră este prezentă, exceptând următoarele țări, din cauza restricțiilor legale: Belarus, Oman, Pakistan, Qatar, Iran, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, China și Hong Kong.