Kaspersky lansează o aplicație Android gratuită pentru extinderea duratei de utilizare a bateriei

- Adrian Ungureanu
214

În condițiile în care 9 din 10 utilizatori intră în panică atunci când li se descarcă bateria telefonului cei de la Kaspersky Lab a anunțat lansarea aplicației Battery Life, o nouă soluție pentru utilizatorii de dispozitive Android, care să-i ajute să extindă durata de utilizare a bateriei.

Aplicația Kaspersky Lab este gratuită și analizează toate aplicațiile de pe dispozitivele utilizatorului și le identifică pe acelea care consumă cea mai multă energie. Acest lucru este foarte important, ținând cont de faptul că 96% dintre aplicațiile de pe dispozitivele Android rulează în background, chiar dacă utilizatorul nu le-a lansat.

Battery Life poate opri acești ”consumatori de baterie” și extinde, astfel, durata de viață a bateriei dispozitivului. De asemenea, Battery Life va afișa utilizatorului un mesaj urgent dacă vreo aplicație începe să folosească mai multă energie decât în mod normal.

O altă caracteristică utilă a Battery Life este abilitatea de a calcula timpul rămas înainte ca bateria smartphone-ului să fie descărcată complet. Această informație le oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi urgent o modalitate de a-și încărca telefonul înainte să nu-și mai poată folosi telefonul. În mod similar, în timpul alimentării, Battery Life calculează timpul rămas până când bateria este încărcată.

Kaspersky Battery Life ocupă doar 15 Mb și rulează pe platformele Android mai recente 4.1-6.0.1, într-un număr limitat de limbi străine.