Kaspersky anunță mutarea infrastructurii principale din Rusia în Elveția

411

Anunț important făcut de rușii de la Kaspersky Lab, care își vor muta o serie de procese cheie din Rusia în Elveția. Printre acestea se numără păstrarea și procesarea datelor clienților din majoritatea regiunilor, precum și asamblarea soft-ului – inclusiv actualizările privind detecția amenințărilor.

Pentru a asigura transparența totală și integritatea produselor sale, Kaspersky Lab face demersuri ca această activitate să fie supervizată de o terță parte independentă, tot cu sediul în Elveția, se arată într-un comunicat remis redacției.

Inițiativa Globală pentru Transparență, anunțată în octombrie 2017, reflectă angajamentul Kaspersky Lab de a asigura integritatea și credibilitatea produselor sale. Noile măsuri reprezintă următorii pași în dezvoltarea inițiativei, dar reflectă, în același timp, disponibilitatea companiei de a colabora pentru a răspunde provocărilor tot mai mari puse de fragmentarea industriei și scăderea încrederii. Încrederea este esențială în securitatea cibernetică, iar Kaspersky Lab înțelege că ea nu este acordată automat, ci trebuie să fie câștigată prin intermediul transparenței și al responsabilității.

Recentele măsuri includ mutarea locului unde sunt păstrare și procesate datele pentru mai multe regiuni și unde este asamblat soft-ul, precum și deschiderea primului Centru de Transparență.

Până la finalul lui 2019, Kaspersky Lab va înființa un centru de date la Zurich, unde va stoca și procesa toate informațiile provenite de la utilizatorii din Europa, America de Nord, Singapore, Australia, Japonia și Coreea de Sud, urmând să fie adăugate și alte țări. Aceste informații sunt distribuite voluntar de utilizatorii Kaspersky Security Network (KSN), un sistem cloud complex, care procesează automat informații legate de amenințările cibernetice.

Comentând mutarea proceselor și deschiderea centrului pentru transparență, Eugene Kaspersky, CEO of Kaspersky Lab, a declarat: „Într-o industrie care se schimbă atât de rapid, cum este a noastră, trebuie să ne adaptăm la nevoile clienților și ale partenerilor. Transparența este una dintre ele și de aceea am decis să ne reproiectăm infrastructura și să mutăm instrumentele de procesare a datelor în Elveția. Credem că o astfel de acțiune va deveni o tendință globală în securitatea cibernetică, iar o politică a încrederii va fi o cerință de bază în domeniul nostru de activitate.”