Jumătate dintre utilizatorii de internet se tem că hackeri le pot fura parolele

- Adrian Ungureanu
335

Securitatea conturilor îi îngrijorează pe utilizatorii de Internet mai mult decât oricare alt domeniu al vieții lor virtuale. Conform unui studiu, 70% dintre respondenți sunt conștienți și preocupați de compromiterea contului – aceasta este cea mai mare temere, dintre toate amenințările cibernetice.

Următoarele două motive de îngrijorare vizează tot conturile online: programe malware care fură parole (69%) și riscurile asociate conturilor care includ informații financiare (65%). Când sunt întrebați despre tipul de date care ar putea fi accesate de către infractorii cibernetici, utilizatorii spun că au cea mai mare temere tot în legătură cu parolele lor (50%). Chiar și pozele și video-urile personale sunt mai puțin importante: doar 24 % dintre respondenți s-au declarat îngrijorați din acest punct de vedere.

Conform aceluiași studiu, 18% dintre utilizatori, aproape unul din cinci, s-au confruntat cu tentative de hacking din partea infractorilor cibernetici asupra conturilor lor, în decurs de un an. Foarte important de menționat, potrivit victimelor, conturile lor au fost compromise prin simpla ghicire a parolei (în 40% dintre cazuri). Nu este deloc surprinzător, dacă ne gândim cât de mulți utilizatori nu acordă suficientă importanță creării unor parole puternice și nu le păstrează în siguranță.

Dezvoltatorul de soluţii de securitate prezintă o nouă versiune a soluției freemium Kaspersky Password Manager, care oferă acces de la distanță la parole, prin intermediul paginii personale de pe portalul My Kaspersky, verificarea automată a parolelor introduse, control vocal și alte caracteristici utile.

În afara caracteristicilor standard, versiunea sa actualizată poate să importe parole de la alte soluții similare, să genereze parole complexe pentru PC-uri și Mac-uri și să verifice, automat, siguranța parolelor folosite.