IT-iştii români invitaţi să participe la competiția internațională Beyond Hackathon

- Adrian Ungureanu
159

În perioada 17-19 martie va avea loc la Atena competiţia “Beyond Hackathon” iar tinerii IT-işti din România sunt invitaţi să se înscrie în concurs până pe data de 16 martie, iar dacă reuşesc să se impună au şansa să câştiga premii consistente în bani şi posibilitatea ca soluţiile lor să fie implementate cu sprijinul grupului financiar elen, Eurobank.

Beyond Hackathon se află la cea de-a doua ediție și este organizat de Grupul Eurobank în parteneriat cu Found.ation M.P. şi The Cube Workspace M.I.K.E. și cu subsidiarele Grupului Eurobank din regiune – Bancpost SA (Romania), Eurobank Bulgaria AD şi Eurobank Cyprus Ltd. Noutatea de anul acesta o reprezintă faptul că pot participa în competiție inclusiv start-up-urile, companii de profil cu maxim 5 ani experiență.

Pe parcursul a trei zile, specialiști în IT – programatori, dezvoltatori de software, designeri și dezvoltatori de afaceri – vor participa la work-shop-uri suținute de lideri internaţionali în domeniul FinTech și vor putea interacționa cu experți din domenii diferite (business, design, technology și comunicații).

Obiectivul final este acela de a genera idei inovatoare care să se concretizeze în produsele și serviciile bancare ale viitorului. În 2016, Bancpost a trimis în competiție doi specialiști români în IT care au ajuns în faza finală de susținere a proiectelor.

În 2016, peste 150 de dezvoltatori de software, specialişti în marketing, designeri şi dezvoltatori de afaceri din Grecia, Bulgaria, România, Slovenia, Marea Britanie şi Israel şi-au prezentat ideile şi propunerile.

Premii în bani și șansa de implementare a proiectului
În final, participanții își vor prezenta ideile în fața unui juriu, primele trei proiecte urmând să fie recompensate cu premii în bani (5.000 €, 3.000 € şi respectiv 2.000 €), dar și cu șansa de a fi implementate cu susținerea Eurobank.

Cei interesați să participe la Beyond Hackathon trebuie să se înscrie până la data de 16 martie pe pagina http://www.beyondhackathon.com/en/Register. Aceștia își pot forma echipele încă din România, însă își pot găsi coechipieri și la Atena, împreună cu ceilalți participanți.